Chleb Pszenny Owsiany
Chleb owsiany może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru śniadaniowego. Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 22 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4g białka, 7g tłuszczu i łącznie 190 kalorii. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup mąkę, melasę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie nie jest tak niesamowite. Chleb pszenny owsiany, chleb owsiany i chleb owsiany są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce zalej płatki wrzącą wodą.
Dodać melasę, tłuszcz i sól.
Odstawić do ogrzania (110°-115°), od czasu do czasu mieszając.
W małej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj sok pomarańczowy, mieszankę owsianą i mąkę pełnoziarnistą. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, aby utworzyć miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Uformuj dwa bochenki; umieścić w natłuszczonym 8-calowym. x 4 cale patelnie do chleba. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 40 minut.
Wyjmij z patelni i ostudź na kratce; posmaruj masłem.