Chleb bananowy mojej cioci
Chleb bananowy mojej ciotki może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 287 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ocet destylowany, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Bananowy Pudding cioci Betty, Idealny chleb dyniowy cioci Margie z kawałkami czekolady (i, oraz chleb bananowy, jak zrobić chleb bananowy / szybki chleb bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię na bochenek o wymiarach 9x5 cali.
Banany i ocet mieszamy w misce i odstawiamy. W dużej misce wymieszać cukier i masło, aż będzie kremowe i gładkie, następnie ubić jajka. Wymieszać z zarezerwowaną mieszaniną bananów. W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól, aż mieszanina będzie wolna od grudek.
Wymieszać mieszaninę mąki do mieszaniny masła i cukru, aż dobrze wymieszane, i mieszać w posiekane orzechy włoskie i chipsy czekoladowe.
Ciasto rozprowadzić na przygotowanej patelni bochenkowej.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko zbrązowieje i wykałaczka włożona do środka bochenka wychodzi czysta, 50 do 60 minut.
Ostudzić na patelni około 5 minut, a następnie skręcić na stojaku z drutu.