Chipsy ziemniaczano-Chutney (Sev-puri)
Chipsy ziemniaczano-Chutney (Sev-puri) wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 55 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sev, kolendra, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chipsy ziemniaczano-Chutney (Sev-puri), sev puri, jak zrobić sev puri, mumbai sev puri, oraz Pani Puri, jak zrobić Pani Puri / Easy Pani Puri dla podobnych receptur.
Instrukcje
Układaj chipsy w jednej warstwie na talerzach. Kopiec ziemniaka, potem cebula, równo na frytkach.
Top każdy chip z około 1/2 łyżeczki każdy pikantny jogurt i tamaryndowca Data chutney, 1/4 łyżeczka zielony chutney, 1 łyżeczka sev, i 1/4 łyżeczka cilantro.
Pikantny jogurt: w misce wymieszać 6 łyżek zwykłego jogurtu beztłuszczowego i 1/4 łyżeczki każdego mielonego kminku, cukru i soli. Sprawia, że około 6 łyżek stołowych.
Zielony chutney: w blenderze połączyć 1 szklankę grubo posiekanej świeżej kolendry; 2 świeże chili jalapeo (1 oz. razem), opłukane, łodygi, i pokrojone; 1 łyżka niesłodzone rozdrobnione suszone Kokosowe; 1 łyżka soku z limonki; i 1/2 łyżeczki każdy cukier i sól. Wirować, aż będzie gładka, dodając wystarczającą ilość wody (2 do 4 łyżek stołowych), aby ułatwić mieszanie. Przykryć i schłodzić do 1 dnia. Sprawia, że około 1/3 szklanki.