Chicken Enchiladas
Enchiladas z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka 3-mniej tłuszczu twarogu, pepper jack ser, kurczak, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Spróbuj Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo), Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas), oraz Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę i czosnek w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości.
Dodaj szpinak i zielone chiles; smażyć 1 do 2 minut lub aż szpinak zwiędnie. Wymieszać z kurczakiem i następne 3 składniki i gotować, ciągle mieszając, 5 minut lub aż sery się stopią.
Dodać sól i pieprz do smaku. Łyżka około 3/4 szklanki mieszanki kurczaka w dół środka każdej tortilli; roll up tortille.
Umieść walcowane tortille, szew boki w dół, w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali. Lekko pokryć tortille sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 30 do 35 minut lub do złotego koloru. Top z Tomatillo Salsa.
Aby do przodu: przygotować przepis zgodnie z zaleceniami przez pokrywę kroku i schłodzić przez noc.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut. Odkryj i postępuj zgodnie z zaleceniami w kroku