Chef John ' s Lighter Lemon Curd
Chef John ' s Lighter Lemon Curd może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 219 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sok z cytryny, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Lasagna szefa kuchni Johna, Chef John 's Shepherd' s Pie, oraz Papryka faszerowana szefa kuchni Johna.
Instrukcje
Umieść rondel zawierający kilka centymetrów wody na średnim ogniu i przynieś wodę do gotowania na wolnym ogniu.
Umieścić jajka w metalowej misce i dodać cukier i sok z cytryny.
Umieść miskę na patelni zawierającej gotującą się wodę i ubijaj nieprzerwanie, aż mieszanina się spieni i stanie się gęsta, gorąca i gładka, od 8 do 10 minut.
Zdjąć z ognia; ubić skórką z cytryny i niesolonym masłem. Kontynuuj ubijanie stale, aż masło stopi się i włączy do twarogu cytrynowego. Przykryj miskę plastikową folią, przesuwając plastikową folię na powierzchnię twarogu cytrynowego. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie i cytrynowy twaróg ustawiony, co najmniej 1 godzinę. Wymieszać przed podaniem.