Cebulowo-Musztardowy Chleb Małpi
Cebulowo-Musztardowy chleb Małpi jest Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, szczypiorek, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Grands Monkey Bread / Easy Monkey Bread {Idealny Na Wakacyjne Poranki!}, Caramel Monkey Bread (AKA Bubble Bread), oraz Chleb Małpi.
Instrukcje
W rondlu rozpuścić 3 łyżki masła.
Dodać mleko i cukier i podgrzać tylko do ogrzania.
Przenieść do dużej miski, wymieszać drożdże i odstawić, aż spieniony, 5 protokół. Wymieszaj mąkę i 1 1/2 łyżeczki soli, aż utworzy się lepkie ciasto. Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i zagniataj, aż będzie gładkie, 5 minut. Naoliwić miskę i przywrócić ciasto do niego. Przykryć plastikiem i odstawić w miejscu wolnym od przeciągów, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Posmaruj 10-calową rurkę lub patelnię Bundt. Ciasto rozwałkować i podzielić na 4 części.
Zwiń każdy kawałek w 12-calowy kłodę i pokrój każdy kłodę w 12 równych kawałkach.
Rzuć każdy kawałek w piłkę.
Podgrzać 1 łyżkę masła na patelni.
Dodaj cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, 6 protokół. Wymieszać z musztardą, szczypiorkiem i tymiankiem.
Dodać pozostałe 4 łyżki masła; mieszać do rozpuszczenia. Lekko doprawić solą i przełożyć do dużej miski, aby lekko ostudzić.
Dodać połowę kulek ciasta i włączyć do Płaszcz z mieszaniny cebuli. Ułóż kulki na dnie patelni. Powtórz z pozostałymi kulkami ciasta. Przykryć luźno folią i odstawić do wyrośnięcia na wierzchu patelni, około 1 godziny.
Pieczemy chleb w dolnej trzeciej części piekarnika przez 25 minut lub do złotego koloru. Patelnię luźno przykryć folią, obniżyć temperaturę piekarnika do 375 i piec 30 minut dłużej lub do wyrośnięcia.
Niech chleb ostygnie na patelni przez 15 minut. Ustaw odwróconą płytkę na górze i obróć na nią chleb. Ustaw drugi talerz na górze i odwróć chleb, aby był z prawej strony do góry. Podzielić na rolki lub pokroić w plasterki.