Cały Grillowany Japoński bakłażan z cytryną i sosem sojowym

Cały Grillowany Japoński bakłażan z cytryną i sosem sojowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przystawki? Cały Grillowany Japoński bakłażan z cytryną i sosem sojowym może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 102 kalorie, 12g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 4,46 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka Japońskich bakłażanów, sos sojowy, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Grillowany Japoński bakłażan z sosem Tahini, Grillowany Japoński Bakłażan, oraz Ww 0 Punktów Bakłażan Japoński Grillowany.

Instrukcje

1
Wymieszać sos sojowy, sok z cytryny i oliwę z oliwek w misce, aby dressing; odstawić. Zdobądź koniec łodygi każdego bakłażana, wykonując okrągłe cięcie w skórze (ułatwi to obieranie bakłażana). Przebij kilka otworów w bakłażanach szaszłykiem lub widelcem, aby umożliwić ucieczkę pary podczas grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej grill do średniej. Grill przez około 8 minut, obracając bakłażany ćwierć obrotu co 2 minuty. Spróbuj grillować bakłażana dookoła. Przetestuj bakłażany na doneness, naciskając na ich boki za pomocą pary szczypiec. Jeśli bakłażany dają łatwo, są gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Przenieść bakłażany na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4
Jak tylko bakłażany są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, ostrożnie odklej skórę(skóra schodzi łatwiej, jeśli bakłażan jest ciepły; nie pozwól mu całkowicie ostygnąć). Po usunięciu skóry, usunąć łodygi i pokroić każdy bakłażan na 4 kawałki, cięcia pod kątem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
5
Przenieść plastry bakłażana na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
6
Skropić sosem, posypać bonito i podawać.
7
Przedruk za zgodą japońskiego grilla: od klasycznych Yakitori po steki, owoce morza i warzywa Tadashi Ono & Harris Salat. Copyright © 2011 by Tadashi Ono and Harris Salat; food photographs copyright © 2011 by Todd Coleman. Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
ZieloniZieloni
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Dodaj notatki moje notatki
9
edytuj moje notatki
10
zrobione
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn