Cazuela de Mariscos (gulasz z owoców morza)

Cazuela de Mariscos (gulasz z owoców morza)
Cazuela de Mariscos (gulasz z owoców morza) zajmuje około około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 402g białka, 543g tłuszczu, oraz w sumie 6870 kalorii. Ten przepis służy 10. Na $4.89 za porcję, ten przepis okładki 89% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1557 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Zima. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów wymaga masła, Małży, pietruszki i pasty pomidorowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest świetne. Podobne przepisy to Cazuela de Mariscos Colombiana, Gulasz z owoców morza z ryżem i salsą Criolla (Arroz con Mariscos), oraz Hiszpański makaron z makaronem z krewetkami, Kogutkami i kalmarami (Cazuela de Fideos con Mariscos).

Instrukcje

1
W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj cebulę, czerwony pieprz, czosnek, zielony pieprz i marchew i podsmażyć, do miękkości i półprzezroczyste, o 10 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
4
Dodać śmietanę, bulion rybny, mleko kokosowe; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
średnie Ciasto Dyniowe Każda)średnie Ciasto Dyniowe Każda)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
5
Dodaj owoce morza i przykryć zmniejszyć ogień i gotować około 2 minut, aż małże otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
6
Zdjąć z ognia; wyrzucić nieotwarte łuski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
7
Dodaj wino i koncentrat pomidorowy, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Udekoruj świeżą kolendrą i pietruszką i podawaj na gorąco
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany zielony pieprzposiekany zielony pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana czerwona paprykaposiekana czerwona papryka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula2mielony świeży ząbek czosnkumielony świeży ząbek czosnku2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarta marchewkastarta marchewka1tablet Fish bouillontablet Fish bouillon0(może być lub przeglądać)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)383Orzechy dowolne (posiekane)puszka mleka kokosowegopuszka mleka kokosowego796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto907Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined12małże małe, szorstkiemałże małe, szorstkie907Orzechy dowolne (posiekane)miecznik, pocięty na kawałki 1 calmiecznik, pocięty na kawałki 1 cal1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz można połączyć z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Scarecrow M. Etain Cabernet Sauvignon (scuffed label). Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 350 dolarów za butelkę.
Scarecrow M. Etain Cabernet Sauvignon (scuffed label)
Scarecrow M. Etain Cabernet Sauvignon (scuffed label)
Aromatycznie wino prezentuje bardzo ładne, jasne odcienie wiśni, malin i jagód, wraz z korą cynamonu, przyprawioną herbatą i wanilią. Na wejściu wino jest miękkie i treściwe, a podniebienie pokazuje ciągłość Tekstury od początku do końca. Smaki ciepłych jagód i świeżej żurawiny, nuta anyżu i bazowa nuta kakao łączą się w zintegrowane wykończenie, które wyświetla teksturę ciężkiej satyny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia100
Magazyn