Cajun warzywa i krewetki
Przepis Cajun warzywa i krewetki jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i pierwotne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 95 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, paprykę, pomidory z puszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 24%. Spróbuj Grill inspirowany Cajun z letnimi warzywami, krewetkami, kiełbasą i sumami, Warzywa Cajun, oraz Letnie Warzywa Cajun dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; gotować kanadyjski boczek i kiełbasa na patelni 6 do 7 minut lub aż lekko rumiane.
Usuń boczek i kiełbasa z patelni, zastrzegając kapiele na patelni.
Podsmażyć paprykę i seler w kapiących patelni na średnim ogniu 8 do 10 minut lub do miękkości. Wymieszać pomidory pokrojone w kostkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, 2 do 3 minut lub aż do dokładnie ogrzanego.
Dodaj boczek, kiełbasa, krewetki, i kreolski przyprawy do patelni, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub po prostu aż krewetki kolei różowy.
Podawać na ciepło na gofrach.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy babeczki kukurydzianej Jiffy
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest La Marea Kristy Vineyard Albarino. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
La Marea Kristy Vineyard Albarino
Jasne, świeże i chrupiące z nutami twarogu cytrynowego i mandarynki. Na podniebieniu wykazuje elegancką fakturę i jasną kwasowość na wykończeniu.Dobrze komponuje się z ostrygami, grillowanymi rybami i pikantnymi potrawami.