Cajun Crawfish and Shrimp Etouffe

Cajun Crawfish and Shrimp Etouffe
Cajun Crawfish and Shrimp Etouffe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 19g białka, oraz 14g tłuszczu. 530 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz czosnek, cebula, wywar rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Killer Cajun krewetki lub raki, Jaja Rakowe Cajun, oraz Cajun Crawfish Sliders dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na ciężkiej patelni na średnim ogniu. Stopniowo mieszać w mące, i mieszać stale, aż mieszanina zamienia "masło orzechowe" brązowy lub ciemniejszy, co najmniej 15 lub 20 minut. Używam dużego widelca z płaską stroną do dna patelni w ruchu z boku na bok. To jest twój sos bazowy lub "Zasmażka". Bardzo ważne jest, aby stale to mieszać. Jeśli przez przypadek zasmażka się spali, Odrzuć i zacznij od nowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Gdy zasmażka jest rumiane, dodać cebulę, czosnek, seler i papryka na patelni, i saute przez około 5 protokół do zmiękczenia. Wymieszać posiekane pomidory i wywar rybny, doprawić przyprawami z owoców morza. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do Owoców MorzaPrzyprawa Do Owoców Morza
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Stado RybStado Ryb
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Przyprawić sosem z ostrym sosem pieprzowym i pieprzem cayenne (jeśli używasz), i dodać raki i krewetki. Gotować przez około 10 minut, lub aż krewetki są nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
RakiRaki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące

Raki można łączyć z Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn