Bułki Żytnie Wędzone
Ten przepis służy 12 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz zrębki, wodę, płatki ziemniaczane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Wędzona kaczka z chińskimi bułeczkami na parze, oraz Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystko woda, drożdże, maślanka, mąka żytnia, mąka chlebowa, płatki ziemniaczane i sól w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie haka do ciasta, wymieszaj z niską prędkością ,aż tylko połączysz (około 30 sekund), przykryj folią i pozostaw na 20 minut.
Po 20 minutach zagniataj na małej prędkości, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 2 minut.
Dodać oliwę z oliwek i kminek i kontynuować ugniatanie, aż do całkowitego wchłonięcia. Przykryj ciasto i pozostaw do końca, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Gdy ciasto podwoi się, mąki powierzchni roboczej i włączyć ciasto. Zagnieść krótko, a następnie podzielić na 12 równych części. Uformuj każdy kawałek w kulkę i umieść je na pojedynczej blasze do pieczenia, która zmieści się w Twoim palaczu (garnek z ćwierć blachy pasuje do mojego) dla ciągnących się rolek lub na dwóch arkuszach do pieczenia dla poszczególnych rolek.
Przykryć rolki folią i odstawić do prawie podwojonej wielkości, około 25 minut. Tymczasem przygotuj palacza i moczyć wióry drewniane zgodnie ze wskazówkami producenta. Ustaw temperaturę na 135°.
Gdy ciasto ma tylko około dwukrotnie, odkryć go i piec go w palaczu, aż ciasto jest lekko złoty i gotowane przez, o 45 protokół.
Wyjmij bułki z palacza i wyjmij je z patelni, aby ostygły na stojaku.