Burgery Z Tuńczykiem I Imbirem
Tunan i burgery imbirowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 38g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz imbir, grubą sól morską, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Burgery z tuńczykiem z majonezem imbirowo-musztardowym, Burgery z tuńczykiem w sosie marchewkowo-imbirowym, oraz Burgery Z Tuńczykiem Z Majonezem Imbirowym Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć musztardę, wasabi i 1 łyżeczkę wody w misce.
Połączyć mieszaninę musztardy, imbir, czosnek, 1 1/2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych, sól i pieprz w robocie kuchennym; puls do pastelike; odstawić wasabi mayo.
Dodaj tuńczyka i pulse aż tylko połączone. Formować mieszaninę tuńczyka na 4 paszteciki i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do 24 godzin.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Podsmażyć szalotkę, aż będzie miękka i lekko brązowa, 10 minut; odstawić. [Można również schłodzić szalotki do 24 godzin i ogrzać je tuż przed podaniem.]
Rozgrzej grill do wysokiego lub ustaw patelnię grillową na dużym ogniu. Rub hamburgery z 1 łyżką oleju z orzeszków ziemnych; grill do pożądanej doneness, 2 do 3 minut na stronie średnio rzadkie. Bułki grillować, aż lekko tosty.
Posmarować majonezem wasabi na dolnej połowie każdej bułki, na wierzchu 1/4 podsmażonej szalotki, w razie potrzeby udekorować rukolą i zakończyć burgerem i górną połową bułki.
Połączyć musztardę, wasabi i 1 łyżeczkę wody w misce.
Połączyć mieszaninę musztardy, imbir, czosnek, 1 1/2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych, sól i pieprz w robocie kuchennym; puls do pastelike; odstawić wasabi mayo.
Dodaj tuńczyka i pulse aż tylko połączone. Formować mieszaninę tuńczyka na 4 paszteciki i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do 24 godzin.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Podsmażyć szalotkę, aż będzie miękka i lekko brązowa, 10 minut; odstawić. [Można również schłodzić szalotki do 24 godzin i ogrzać je tuż przed podaniem.]
Rozgrzej grill do wysokiego lub ustaw patelnię grillową na dużym ogniu. Rub hamburgery z 1 łyżką oleju z orzeszków ziemnych; grill do pożądanej doneness, 2 do 3 minut na stronie średnio rzadkie. Bułki grillować, aż lekko tosty.
Posmarować majonezem wasabi na dolnej połowie każdej bułki, na wierzchu 1/4 podsmażonej szalotki, w razie potrzeby udekorować rukolą i zakończyć burgerem i górną połową bułki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.