Budyń Chlebowy Bourbon
Bourbon Bread Pudding może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz bourbon, ekstrakt z wanilii, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Podobne przepisy to New Orleans Bourbon budyń chlebowy z sosem Bourbon, Bourbon dyniowy budyń chlebowy z sosem Bourbon, oraz Budyń Chlebowy Bourbon.
Instrukcje
Aby przygotować budyń, rozłóż 2 łyżki masła na dnie i bokach naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali. Odstawić.
Podgrzać mleko w ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Umieścić chleb w dużej misce; wlać gorące mleko na chleb.
Połączyć 2 szklanki cukru i 3 kolejne składniki (przez 1 jajko) w średniej misce, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego. Stopniowo dodawaj mieszaninę jaj do mieszaniny mleka, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać z rodzynkami; wlać do przygotowanego naczynia.
Umieść naczynie w patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na Głębokość 1/2 cala.
Piec w 350 przez 50 minut lub aż zbrązowieje i ustawić.
Aby przygotować sos, połącz 3/4 szklanki cukru, 6 łyżek masła i 1 jajko w małym, ciężkim rondlu na małym ogniu. Gotować 4 minuty lub aż termometr candy rejestruje 165 i mieszanina jest gęsta, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bourbonem.