Bucatini Carbonara
Bucatini Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 587 kalorii, 14g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bucatini, pieprz, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 33%. Podobne przepisy to Bucatini Carbonara, Bucatini Carbonara, oraz Bucatini Carbonara z cukinią.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować makaron aż al dente.
Odcedzić, rezerwując 3 łyżki wody do gotowania.
Tymczasem na dużej patelni rozgrzej olej.
Dodać pancetta i gotować na umiarkowanym ogniu, aż większość tłuszczu został renderowany, 7 protokół.
Dodaj szalotka i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę.
Dodać śmietanę i dusić na umiarkowanym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Dodaj gorący makaron na patelni i wymieszać do herbu, 1 minuta.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w wodzie do gotowania makaronu, 2 łyżki startego sera i żółtka. Doprawić solą. Makaron podzielić na miseczki i posypać natką pietruszki i pieprzem.
Podawać, podając więcej sera przy stole.