Bucatini All ' amatriciana
Bucatini All ' amatriciana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 31 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz peperoncino lub bucatini, pomidorki koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest świetne. Spróbuj Bucatini z pikantnym sosem pomidorowym (bucatini All ' amatriciana), Bucatini All ' amatriciana, oraz Bucatini All ' Amatriciana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj połowę guanciale i sauté aż ostry, o 5 protokół.
Transfer guanciale do ręczników papierowych do drenażu (nie czyścić patelni). Rezerwa do dekoracji.
Dodaj 2 łyżki oleju do tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i peperoncino; smażyć, aż peperoncino ciemnieje, o 2 protokół.
Dodaj cebulę i pozostałe guanciale; smażyć, aż cebula jest półprzezroczysta i tłuszcz renderowane z guanciale, o 10 protokół. Wymieszać z octem; gotować 1 minutę.
Dodaj pomidory; gotuj na wolnym ogniu 6 minut. Doprawić sosem solą i pieprzem.
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Odcedzić, zastrzegając 1/2 szklanki płynu do gotowania makaronu. Powrót makaron do tego samego garnka.
Dodaj sos pomidorowy i ser do makaronu i wrzucić, dodając niektóre zastrzeżone makaron gotowania płynu, jeśli suche. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron przełożyć do miski.
Posypać reserved guanciale i podawać.