Bruschetta Bocconcini i Truskawek
Masz ochotę na wegetariański hor d'oeuvre z dodatkiem lakto ovo? Bruschetta z bocconcini i truskawkami może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis podaje 48 porcji i kosztuje 73 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 8g białka, 4g tłuszczu i łącznie 200 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Dzięki temu przepisowi Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Mieszanka octu balsamicznego, kartonowego bocconcini, pieprzu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 20%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Bruschetta, Bocconcini, Przystawka z bazylią i prosciutto, Pomidor wiśniowy, Bruschetta z bocconcini i bazylią oraz Bruschetta truskawkowa.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze siedem składników.
Wlać 1/3 szklanki do małej plastikowej torebki z możliwością wielokrotnego zamykania.
Dodaj ser; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Schłodzić przez 30 minut. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostały winegret.
W międzyczasie ułóż plasterki bagietki na nienatłuszczonej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 8-10 minut lub do momentu, aż będą chrupiące.
Odcedź i wylej marynatę z sera.
Połącz marynowany ser i truskawki.
Najlepsze tosty z sałatą i mieszanką serów; Skropić zarezerwowanym winegretem.
Polecane wino: Wino Musujące, Chianti, Verdicchio, Sparkling Rose, Trebbiano
Bruschetta świetnie komponuje się z winem musującym, Chianti i Verdicchio. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Bollinger Brut Special Cuvee. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.