Brukselka i Chorizo
Need a bezglutenowa i pescatariańska przystawka? Brukselka i Chorizo może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.15 za porcję. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez SippitySup. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, masło, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Brukselka Z Chorizo, Brukselka Z Chorizo, oraz Kalafior I Brukselka Z Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W woku lub dużej patelni, podgrzać 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę stołową masła. saute kiełki w partiach na średnim ogniu do miękkości i karmelizacji. Cool and set aside.In mała patelnia, saute chorizo aż gotowane przez. Odcedzić nadmiar oleju i cool.In małą miskę, wlać limejuice na brązowym cukrze i wymieszać do rozpuszczenia.
Dodaj sos rybny i sambal.
Dodaj 2 do 3 łyżek wody w razie potrzeby, aby zrównoważyć.Przed podaniem podgrzać pozostałą łyżkę oleju w dużej patelni saute.
Dodaj chorizo i saute przez 1 minutę.
Dodać brukselkę i podgrzać do ogrzania.
Dodaj połowę mieszanki limonkowo-cukrowej, dodając więcej w razie potrzeby do smaku. Aby zakończyć, wymieszać pozostałe 2 łyżki masła, aż się stopią.Podzielić na 6 miseczek i udekorować liśćmi kolendry i chipsami tortilla.