Brukselka Dymna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Dymnej brukselki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 207 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brukselkę, sól i pieprz, śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dymne, Cytrynowe Smażone Posiekane Brukselki, Smażona brukselka z dymnym miodem Aioli, oraz Brukselka i cebula dymna na grzance Cheddar.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać brukselkę i gotować na dużym ogniu do miękkości, ale nadal jasnozielony, o 3 protokół.
Dobrze odcedzić, zachowując około 2 łyżki płynu do gotowania.
Na dużej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, 7 protokół.
Dodać brukselkę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Dodać śmietanę i zarezerwowany płyn do gotowania i gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, aż brukselka są pokryte. Doprawić solą i pieprzem, przelać do miski i podawać.