Brioche
Brioche wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Za 34 centów za porcję, dostajesz chleb, który służy 12. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, masła, soli i skórki z cytryny. 4 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brioche, Brioche, oraz Brioche.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 1-1 / 2 szklanki mąki, cukru, drożdży, skórki cytryny i soli. W małym rondelku podgrzej masło i mleko do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj do zwilżenia.
Dodaj 4 jajka; ubijaj na średnich obrotach przez 2 minuty.
Dodaj 1 szklankę mąki. Ubijaj, aż będzie gładka. Dodaj pozostałą mąkę. Nie ugniataj.
Przełóż łyżkę do natłuszczonej miski, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny. Wymieszaj ciasto. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Przykryj miską; odstaw na 15 minut.
Wytnij jedną szóstą ciasta; odstawić. Uformuj pozostałe ciasto w 12 kulek (około 2-1/2 cala); umieść w dobrze natłuszczonych kubkach na muffinki.
Podziel zarezerwowane ciasto na 12 małych kulek. Zrób Wcięcie w górnej części każdej dużej kulki; umieść małą kulkę w każdym wcięciu. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Pokonaj Pozostałe jajko; posmaruj bułki.
Piec w temperaturze 375° przez 15-20 minut lub na złoty kolor.
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.