BlackBerry & clotted cream shortcake
Blackberry & clotted cream shortcake zajmuje około 35 minut od początku do końca. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 572 kalorie, 7G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. 203 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka złotego cukru, jajka, złotego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Cream & stem Ginger ice cream, Skrzepły krem rozdziela, oraz Staromodny sposób: Skrzepnięty krem i bułeczki.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 190C / wentylator 170C / Gaz
Mąkę przełożyć do miski z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Dodać masło, pocierać wszystko palcami, aby uzyskać dość drobną, zmiksowaną mieszankę, a następnie wymieszać cukier.
Zrób dobrze w środku mieszanki mąki, a następnie włóż maślankę i jajko. Delikatnie pracuj mieszaninę razem, aż utworzy miękkie, lepkie ciasto.
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni kilka razy zagnieść masę i uformować ją na okrągłą okrągłą masę o średnicy 18 cm.
Ciasto wyłożyć na lekko wysmarowaną blachę do pieczenia.
Piec przez 30-35 minut, aż się złoci i wyrośnie, a szaszłyk wyjdzie czysty po włożeniu do środka. Pozostawić do ostygnięcia.
Do nadzienia lekko rozgnieść jeżyny z cukrem. Ciasto podzielić na dwie części i rozprowadzić dolną połowę skrzepłą śmietaną. Łyżkę tłuczonych jagód na śmietanie, a następnie wierzch z ciastem. Posypać cukrem pudrem i podawać w plasterkach.