BIP ' s Ripe Tomato Relish

BIP ' s Ripe Tomato Relish
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać BIP dojrzałych pomidorów smak spróbować. Jedna porcja zawiera 14 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 70. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka mielonych goździków, jabłek, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Dojrzała Tarta Pomidorowa, Zielona (Nie Dojrzała) Salsa pomidorowa do puszkowania, oraz Smażone zielone pomidory z dojrzałymi pomidorami salsa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pomidory, cebulę,ocet jabłkowy, sól, goździki, imbir i cynamon w dużym garnku na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż pomidory są podzielone i ciecz zmniejszyła się o 1/3, o 2 godziny. Wymieszać jabłka do smaków i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kawałki jabłka zaczęły się rozkładać, ale nadal są małe kawałki, o 30 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet JabłkowyOcet Jabłkowy
CynamonCynamon
PomidorPomidor
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
GoździkiGoździki
ImbirImbir
CebulaCebula
RozkoszRozkosz
StadoStado
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Sterylizuj słoiki, pokrywki i pierścienie we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj pomidorowy smak do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki w granicach 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz
PomidorPomidor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
3
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 45 m.
Porcje70
Ocena Zdrowia2
Magazyn