Bezglutenowy Smażony Kurczak
Bezglutenowy smażony kurczak może być właśnie tym południowym przepisem, którego szukasz. To danie główne ma 1048 kalorii, 51 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,64 USD za porcję ten przepis pokrywa 41% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 15 osób. Udaj się do sklepu i kup maślankę, mąkę ryżową, sól koszerną i mielony pieprz oraz kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał znakomity wynik łyżką wynoszący 92%. Podobne przepisy to bezglutenowy, bezmleczny smażony kurczak z południa, bezglutenowy smażony stek z kurczaka i bezglutenowe smażone paski kurczaka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Na blasze do pieczenia połóż kawałek papieru pergaminowego.
Wymieszaj maślankę, paprykę, czosnek i proszek cebulowy.
Dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać.
Wymieszaj po szczypcie soli i pieprzu, mieszanki mąki i wędzonej papryki.
Maczanie kurczaka: Ustaw dużą żeliwną patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia się nagrzeje, ułóż w jednej linii kurczaka, miskę ciasta i przyprawioną mąkę.
Na rozgrzaną patelnię wlać olej.
Smażenie kurczaka: Gdy olej osiągnie 375 stopni F, zanurz kawałek kurczaka w cieście. Strząśnij nadmiar płynu. Zanurz kurczaka w mące i obtocz go w całości.
Kurczaka włóż do gorącego oleju. Powtórz tę czynność ze wszystkimi kawałkami kurczaka.
Nie przepełniaj patelni. Zawsze możesz to zrobić w dwóch partiach.
Obróć kawałki kurczaka, gdy spód ładnie się zarumieni. Gdy obie strony się zarumienią, ułóż kawałki kurczaka na przygotowanej blasze.
Wykańczanie kurczaka: Gdy cały kurczak będzie już rumiany i ułożony na blasze do pieczenia, włóż blachę do piekarnika. Gotuj kurczaka, aż nogi osiągną temperaturę wewnętrzną 185 stopni F, a piersi 155 stopni F.
Wszystkie mąki wsypać do dużego pojemnika. (Sklepy z artykułami dla restauracji sprzedają duże plastikowe pojemniki, które dobrze nadają się do tego celu. Możesz także użyć dużego szklanego słoika.) Wstrząsaj, potrząsaj i potrząsaj mocniej, aż cała mąka nabierze jednego koloru.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to świetny wybór do smażonego kurczaka. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Extra Dry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.