Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku.
Dodać boczek i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż boczek będzie lekko rumiany.
Boczek wyjąć łyżką na duży talerz.
Kostki wołowe osuszyć papierowymi ręcznikami, a następnie posypać solą i pieprzem. W partiach w pojedynczych warstwach, smażyć wołowinę w gorącym oleju przez 3 do 5 minut, zmieniając kolor na brązowy ze wszystkich stron.
Wyjmij przypalone kostki na talerz z boczkiem i kontynuuj pieczenie, aż cała wołowina będzie rumiana. Odłóż na bok.
Wrzucić marchew i cebulę, 1 łyżkę soli i 2 łyżeczki pieprzu w tłuszczu na patelni i gotować przez 10 do 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie lekko rumiana.
Dodaj czosnek i gotuj jeszcze 1 minutę.
Dodaj koniak, odsuń się i zapal zapałką, aby spalić alkohol.
Włóż mięso i boczek z powrotem do garnka z sokami.
Dodaj butelkę wina plus wystarczająco dużo bulionu wołowego, aby prawie pokryć mięso.
Dodać pastę pomidorową i tymianek. Dusić, przykryć garnek szczelną pokrywką i wstawić do piekarnika na około 1,5 godziny lub do momentu, gdy mięso i warzywa będą bardzo delikatne po przekłuciu widelcem.
Widelcem połączyć 2 łyżki masła i mąki i wymieszać z gulaszem.
Pieczarki podsmażamy na 2 łyżkach masła przez 10 minut, aż lekko się zarumienią, a następnie dodajemy do gulaszu. Doprowadzić gulasz do wrzenia na górze pieca, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Doprawić do smaku.
Aby służyć, tostować chleb w tosterze lub piekarniku. Każdy plasterek pocierać po 1 stronie pokrojonym ząbkiem czosnku. Do każdej porcji, łyżkę gulaszu na kromce chleba i posypać natką pietruszki.