Beef Bourguignon

Beef Bourguignon
Wołowina Bourguignon może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Na 6,41 zł za porcję, ten przepis okładki 43% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 852 kalorie, 47g białka, oraz 47g tłuszczu. Przepis ten służy 6. 411 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka cured center cut applewood boczek, oliwa z oliwek, bulion wołowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać pinot noir można śledzić to danie główne z Pinot Noir Brownies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżką wynik 93%, to danie jest wybitne. Spróbuj Beef bourguignon (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Beef Bourguignon, oraz Beef Bourguignon podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
3
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku.
4
Dodać boczek i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż boczek będzie lekko rumiany.
5
Boczek wyjąć łyżką na duży talerz.
6
Kostki wołowe osuszyć papierowymi ręcznikami, a następnie posypać solą i pieprzem. W partiach w pojedynczych warstwach, smażyć wołowinę w gorącym oleju przez 3 do 5 minut, zmieniając kolor na brązowy ze wszystkich stron.
7
Wyjmij przypalone kostki na talerz z boczkiem i kontynuuj pieczenie, aż cała wołowina będzie rumiana. Odłóż na bok.
8
Wrzucić marchew i cebulę, 1 łyżkę soli i 2 łyżeczki pieprzu w tłuszczu na patelni i gotować przez 10 do 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie lekko rumiana.
9
Dodaj czosnek i gotuj jeszcze 1 minutę.
10
Dodaj koniak, odsuń się i zapal zapałką, aby spalić alkohol.
11
Włóż mięso i boczek z powrotem do garnka z sokami.
12
Dodaj butelkę wina plus wystarczająco dużo bulionu wołowego, aby prawie pokryć mięso.
13
Dodać pastę pomidorową i tymianek. Dusić, przykryć garnek szczelną pokrywką i wstawić do piekarnika na około 1,5 godziny lub do momentu, gdy mięso i warzywa będą bardzo delikatne po przekłuciu widelcem.
14
Widelcem połączyć 2 łyżki masła i mąki i wymieszać z gulaszem.
15
Dodać mrożoną cebulę.
16
Pieczarki podsmażamy na 2 łyżkach masła przez 10 minut, aż lekko się zarumienią, a następnie dodajemy do gulaszu. Doprowadzić gulasz do wrzenia na górze pieca, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Doprawić do smaku.
17
Aby służyć, tostować chleb w tosterze lub piekarniku. Każdy plasterek pocierać po 1 stronie pokrojonym ząbkiem czosnku. Do każdej porcji, łyżkę gulaszu na kromce chleba i posypać natką pietruszki.

Składniki

1kgschuck wołowina pokrojona w 1-calową kostkęchuck wołowina pokrojona w 1-calową kostkę6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowy puszkabulion wołowy puszka454Orzechy dowolne (posiekane)marchew, pokrojona ukośnie na 1-calowe kawałkimarchew, pokrojona ukośnie na 1-calowe kawałki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKoniakKoniak3(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszki, opcjonalnieposiekana świeża natka pietruszki, opcjonalnie1(może być lub przeglądać)łyżeczka świeżych liści tymianku suszonych)łyżeczka świeżych liści tymianku suszonych)2goździkiłyżeczka posiekanego czosnkułyżeczka posiekanego czosnku6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna454Orzechy dowolne (posiekane)świeże grzyby łodygi odrzucone, czapki grubo pokrojoneświeże grzyby łodygi odrzucone, czapki grubo pokrojone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)dobra oliwa z oliwekdobra oliwa z oliwek454Orzechy dowolne (posiekane)cała cebula mrożonacała cebula mrożona7506 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidobre wytrawne czerwone wino, takie jak Cote du Rhone lub Pinot Noirdobre wytrawne czerwone wino, takie jak Cote du Rhone lub Pinot Noir6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWiejski chleb lub kwaśne ciasto, tosty lub grillowane i natarte ząbkiem czosnkuWiejski chleb lub kwaśne ciasto, tosty lub grillowane i natarte ząbkiem czosnku227Orzechy dowolne (posiekane)suszony center cut Applewood wędzony boczek, pokrojony w kostkęsuszony center cut Applewood wędzony boczek, pokrojony w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4(zima)masło niesolone w temperaturze pokojowej, podzielonemasło niesolone w temperaturze pokojowej, podzielone2cebula żółta, pokrojona w plasterkicebula żółta, pokrojona w plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn