Baklava MIODOWA Mieszana

Baklava MIODOWA Mieszana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj miód mieszany Baklavan spróbować. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 96. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zmielone goździki, sok z cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Baklava Z Syropem Miodowym, Baklava z syropem miodowym, oraz Baklava Z Kardamonem, Miodem I Pistacjami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrojone w kostkę figi moczyć w rumie w dużej misce przez co najmniej 30 minut i do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Rozłóż orzechy włoskie i migdały na blasze do pieczenia i tosty, aż ciemnieje i pachnące, o 8 do 10 protokół. Super. Wrzucić orzechy, czekoladę, cukier i przyprawy z figami i rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
( 23)( 23)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Doprowadzić masło do gotować na małym ogniu. Odtłuścić i wyrzucić spienione ciała stałe, które wznoszą się do góry, aż masło będzie jasne, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
5
Lekko posmarować blachą 16 1/2 na 11 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Wyjmij filo z opakowania, rozwiń i połóż na blacie obok patelni i przykryj ręcznikiem kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Połóż 1 arkusz filo na patelni i lekko posmaruj masłem. Powtórz z 11 więcej arkuszy phyllo działa szybko i utrzymanie phyllo pokryte, jak złożyć baklava. 1/3 mieszaniny orzechów (około 1 1/2 szklanki) równomiernie rozprowadzić na warstwach filo. Powtórz jeszcze 2 razy i wierzch z pozostałymi 12 arkuszami ciasta. Ostrożnie przeciąć 3/4 drogi przez Filo i nadzienie orzechowe, aby uzyskać około 96 (1 1/2 cala) kwadratów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Baklava piec do jasnobrązowego i gotowane przez, o 1 godzinę. Podnieść temperaturę do 450 stopni F i piec, aż złoty chrupiące, o 5 do 8 Więcej minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
Podgrzać cukier, miód i wodę w rondlu na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać sok z cytryny i ostrożnie wlać gorący syrop na właśnie upieczoną bakławę, upewniając się, że dostanie się do wszystkich kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
3
Ochłoń. Gotowe kawałki uzupełniamy w bakławie i podajemy z odrobiną miodu skropionego na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4
Baklava należy przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje96
Ocena Zdrowia0
Magazyn