Baklava
Przepis Baklavan jest gotowy w około 3 godziny i 40 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 10g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, cukier, ciasto filo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posiekać pistacje w maszynce kilka sekund, aż drobno posiekane.
Dodać orzechy włoskie, 2/3 szklanki cukru, i cynamon, i proces aż do konsystencji grubego posiłku; pulse out żadnych grudek. Odstawić.
Lekko dopasować 1 arkusz phyllo w dolnej części lekko nasmarowane 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia; wykończenia phyllo dopasować, jeśli to konieczne.
Dobrze posmarować roztopionym masłem. Fit 7 więcej arkuszy phyllo w naczyniu, szczotkowanie każdej warstwy dobrze z roztopionym masłem.
Rozrzucić Hojny 1/3 mieszanki orzechów Puchar nad phyllo.
Dodaj 2 więcej arkuszy phyllo, szczotkowanie każdy z roztopionym masłem, a następnie kolejny 1/3 mieszanka orzechów Puchar. Kontynuuj układanie mieszanki Filo i orzechów, szczotkując każdy arkusz masłem, aż cała mieszanina orzechów zostanie użyta. Top z pozostałych arkuszy filo, szczotkowanie każdy z roztopionym masłem.
Baklava umieścić w zamrażarce 10 minut. (Ułatwia to cięcie.)
Plaster baklavy o szerokości 2 cali, w kształcie rombu. (W tym momencie baklava może zostać zamrożona: zawiń patelnię w wytrzymałą folię aluminiową, etykietę i datę oraz zamrozić.)
Ustaw naczynie do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika i umieść płytką patelnię wody na stojaku pod spodem.
Piec w 300 przez 2 godziny i 10 minut lub do złotego koloru. (
Piec mrożone baklava, Odkryte, w ten sam sposób w 300 przez 2 1/2 do 3 godzin lub do złotego koloru.)
Połączyć pozostałe 2/3 szklanki cukru, 2 szklanki wody, miód i sok z cytryny w dużym, ciężkim, nonstick rondel. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 protokół.
Przenieść do szklanej miarki 1-quart i schłodzić do temperatury pokojowej.
Syrop rozpuścić równomiernie na baklavie. Schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć luźno folią i odstawić na noc przed podaniem.