Baja Style Fish Tacos

Baja Style Fish Tacos
Tacos rybny w stylu Baja może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 14% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka soku z limonki, filetów z dorsza, pomidorów i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać limonki można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. 36 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatarian dieta. Kilka osób bardzo lubi to meksykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Rybne Tacos-Styl Baja, Tacos rybny w stylu Baja, oraz Baja Style Fish Tacos.

Instrukcje

1
Wymieszać pomidory, cebulę, kolendrę, paprykę jalapeno, 1 łyżkę soku z papryki jalapeno i sól czosnkową w misce; wycisnąć 1/2 limonki na salsa fresca. Przykryj miskę folią i przechowuj w lodówce podczas przygotowywania ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wrzucić do miski coleslaw mix z sosem ranczo; odstawić do mieszania smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ranch DressingRanch Dressing
Szybki Makaron Z Mieszanką Sosu śmietanowo-szczypiorkowegoSzybki Makaron Z Mieszanką Sosu śmietanowo-szczypiorkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Olej rozgrzać w frytkownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Wymieszać ciasto i piwo razem w misce. Tortille kukurydziane owinąć w mokre papierowe ręczniki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Zanurz dorsza w mieszance ciasta; smażyć dorsza powlekanego partiami w gorącym oleju, aż dorsz zostanie ugotowany i powłoka będzie brązowa, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Dorsz wyjąć łyżką i osuszyć na papierowym talerzu wyłożonym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Tortille kukurydziane w kuchence mikrofalowej na wysokim poziomie, aż do ogrzania, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
8
Ułóż dwie tortille na talerzu; wierzch z rybą, posypką meksykańskiego sera, mieszanką coleslaw, salsa fresca i wyciśnij z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser MeksykańskiSer Meksykański
Klin WapiennyKlin Wapienny
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
9
Mżawka z sosem chilijsko-czosnkowym. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish działa naprawdę dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z nich jest Duck Pond Pinot Gris. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Staw Kaczy Pinot Gris
Staw Kaczy Pinot Gris
# 96 Wine Enthusiast Top 100 Best Buys of 2017Duck Pond Pinot Gris charakteryzuje się tropikalnymi aromatami i jasną kwasowością. Dominują smaki i aromaty cytrynowego twarogu, nektaryny, czarnego bzu, grejpfruta, kończąc na rześkim i wytrawnym. To wino jest doskonałym partnerem dla skorupiaków, sushi i większości przystawek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia17
Magazyn