Autentyczne Koreańskie Bulgogi

Autentyczne Koreańskie Bulgogi
Przepis autentyczny Koreański Bulgogi jest gotowy w około 3 godziny i jest zdecydowanie niesamowite bez glutenu i bez nabiału opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera około 42g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Na 3,68 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jeśli masz pod ręką cebulę, nasiona sezamu, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 120 fanów. Z łyżką wynik 94% to danie jest niesamowite. Podobne przepisy są Bulgogi Jungol (Koreańska Zupa Bulgogi), Koreański Bulgogi, oraz Bulgogi Korean BBQ.

Instrukcje

1
Umieść wołowinę w misce i wlej wino do gotowania, sok gruszkowy i czarny pieprz. Mieszać do połączenia i pozostawić do marynowania przez 30 minut. Wymieszaj sos sojowy, cukier, olej sezamowy, czosnek, zieloną cebulę i nasiona sezamu i marynuj w lodówce co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Sok GruszkowySok Gruszkowy
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnio wysokie ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Wyjąć wołowinę z marynaty i wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Umieść arkusz folii aluminiowej na rozgrzanym grillu i połóż plastry wołowiny osobno na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Grzyby i cebulę układamy na innej części folii. Gotuj plastry wołowiny, aż będą równomiernie brązowe, 3 do 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Podawać z gotowanymi grzybami i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Koreański w menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i dania-oczywiście-ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować L ' Ecole 41 Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
L ' Ecole 41 Chenin Blanc
L ' Ecole 41 Chenin Blanc
Ten świeży i żywy Chenin Blanc pokazuje obfite wyraziste aromaty jaśminu, marakui i kwiatu pomarańczy ze smakami Gwiezdnych owoców i jabłek na zrównoważonym, wyrazistym mineralnym wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn