Przepis autentyczny Koreański Bulgogi jest gotowy w około 3 godziny i jest zdecydowanie niesamowite bez glutenu i bez nabiału opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera około 42g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Na 3,68 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jeśli masz pod ręką cebulę, nasiona sezamu, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 120 fanów. Z łyżką wynik 94% to danie jest niesamowite. Podobne przepisy są Bulgogi Jungol (Koreańska Zupa Bulgogi), Koreański Bulgogi, oraz Bulgogi Korean BBQ.
Instrukcje
1
Umieść wołowinę w misce i wlej wino do gotowania, sok gruszkowy i czarny pieprz. Mieszać do połączenia i pozostawić do marynowania przez 30 minut. Wymieszaj sos sojowy, cukier, olej sezamowy, czosnek, zieloną cebulę i nasiona sezamu i marynuj w lodówce co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Sok Gruszkowy
Szczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnio wysokie ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
3
Wyjąć wołowinę z marynaty i wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Umieść arkusz folii aluminiowej na rozgrzanym grillu i połóż plastry wołowiny osobno na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Płatki Warzywne
5
Grzyby i cebulę układamy na innej części folii. Gotuj plastry wołowiny, aż będą równomiernie brązowe, 3 do 5 minut na stronę.
Koreański w menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i dania-oczywiście-ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować L ' Ecole 41 Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
L ' Ecole 41 Chenin Blanc
Ten świeży i żywy Chenin Blanc pokazuje obfite wyraziste aromaty jaśminu, marakui i kwiatu pomarańczy ze smakami Gwiezdnych owoców i jabłek na zrównoważonym, wyrazistym mineralnym wykończeniu.