Arroz con Coco: ryż kokosowy
Arroz con Coco: Ryż kokosowy może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 276 kalorii. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 69 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką płatki kokosowe, ryż, rodzynki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 25%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Arroz Con Coco (kolumbijski ryż kokosowy), Arroz con Coco (kubański budyń ryżowo-kokosowy) i Ryż z kokosem i rodzynkami (Arroz con Coco y Pasas).
Instrukcje
W średnim rondlu umieścić ryż, 2 szklanki wody, mleko kokosowe, cukier i sól i wymieszać. Doprowadź ryż do wrzenia, następnie zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż woda odparuje tuż poniżej poziomu ryżu, a na powierzchni zaczną tworzyć się małe dziury, mieszając od czasu do czasu, aby ryż się nie sklejał. na dno patelni i przypalić. Zmniejsz ogień do najniższego poziomu, przykryj rondel i kontynuuj gotowanie, aż ryż będzie miękki, od 20 do 25 minut.
Ryż rozgnieść widelcem i wymieszać z rodzynkami. Przykryj rondel i odstaw z ognia, aż rodzynki będą pulchne i ciepłe, 10 minut.
Posyp ryż prażonymi wiórkami kokosowymi i podawaj.