Arepas z ośmiornicą i sałatką z homara może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 466 kalorii, 11g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, miód, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), Arepas de Yuca (Cassavan Arepas), oraz Sałatka Z Ośmiornicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić sałatkę: napełnij duży garnek wodą o pojemności 3 litrów, dodaj ocet z czerwonego wina, cebulę, marchew, seler, pieprz i tymianek i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj ośmiornicę, przykryj pergaminem i zmniejsz ogień, jeśli to konieczne, aby utrzymać płyn na wolnym ogniu. Dusić, aż dość miękkie, ale macki są nadal dołączone, o 1 godzinę. Doprowadzić inny duży garnek wody do wrzenia, sól obficie, i dodać homara. Gotować 4 minuty i przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie. Paprykę przecedzić w blenderze z sokiem z cytryny, papryką, 1 łyżeczką miodu oraz odrobiną soli i pieprzu. Smak, i dodać więcej miodu, jeśli chcesz, i sól lub pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Ośmiornica
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
8 (U-12) Krewetek
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Odetnij macki od ośmiornicy i wyrzuć głowy. Część skóry samo się ześlizgnie; nie martw się o usunięcie reszty. Pokroić w przybliżeniu na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ośmiornica
5
Wyjmij pazury homara i ogon ze skorupy i pokrój na kawałki wielkości ugryzienia. Wrzucić ośmiornicę i homara z wystarczającą ilością pieprzu puree do płaszcza lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Ośmiornica
8 (U-12) Krewetek
6
Dodaj kolendrę i habanero i wrzucić ponownie tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Habanero Chili
7
Aby arepas: przynieść mleko na wolnym ogniu w małym rondlu, a następnie zdjąć z ognia i wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Połącz mąkę arepa, sól, pieprz i cotija w dużej misce.
Dodać gorące mleko i miód i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
10
Pozostawić mieszaninę do czasu wchłonięcia mleka na tyle, aby powstało miękkie ciasto, 1 do 2 minut (ciasto będzie nadal sztywnieć). Uformować ciasto na 12 kulek (o średnicy około 2 cali) i spłaszczyć między dłońmi na 3 1/2 do 4-calowych pasztecików (o grubości około 1/3 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
11
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż olej zacznie migotać, smażyć 4 arepas na raz, aż lekko złocisty brązowy po obu stronach i po prostu gotowane przez około 2 do 3 minut na stronę; przenieść do blachy do pieczenia wyłożonej ręcznikami papierowymi. Arepy pokroić na pół w poprzek, część sałatki u dołu, a drugą połówkę u góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki