Arbuz Skórka Candy
Arbuz Skórka Candy może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 140 i kosztuje $4.6 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz sól, wodę, skórkę arbuza i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Marynowana Skórka Arbuza, Chutney Ze Skórki Arbuza, oraz Arbuz Skórka Ogórki Kiszone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę i sól do wrzenia w dużym, szkliwo stockpot na dużym ogniu.
Dodaj skórki arbuza i wróć do wrzenia. Gotować przez 20 minut, a następnie odsączyć skórki w durszlaku. Ocet zagotować z 6 szklankami cukru.
Zdjąć z ognia, wymieszać w skórki arbuza, przykryć i odstawić na noc.
Następnego dnia wyjąć skórki z syropu za pomocą łyżki szczelinowej i umieścić je w czystej misce. Ustaw garnek na kuchence na dużym ogniu, dodaj 4 szklanki cukru i przywróć syrop do wrzenia. Gdy cukier się rozpuści, wyjmij garnek z ognia i wymieszaj z arbuzowymi skórkami, przykryj i odstaw na noc.
W dniu 3 powtórz powyższy proces, używając tylko 2 szklanek cukru: wyjmij skórki z syropu za pomocą łyżki szczelinowej i umieść je w czystej misce. Ustaw garnek na kuchence na dużym ogniu, dodaj 2 szklanki cukru i przywróć syrop do wrzenia. Gdy cukier się rozpuści, wyjmij garnek z ognia i wymieszaj z arbuzowymi skórkami, przykryj i odstaw na noc. Powtórz Krok 3 codziennie przez kolejne 6 dni.
W dniu 10 sterylizuj słoiki, pierścienie i pokrywki do konserw we wrzącej wodzie. Zapakuj skórki arbuza do sterylizowanych słoików, upewniając się, że po bokach nie ma przestrzeni ani kieszeni powietrznych.
Dodaj dwa goździki i jeden cynamon do każdego słoika. Powrót syrop do wrzenia, i wypełnić słoiki w ciągu 1/4 cala od góry. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużego garnka i napełnij do połowy wrzącą wodą. Ostrożnie opuść słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż wierzchołki słoików zostaną pokryte 2 cale wody. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 do 15 minut.
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw słoiki w wodzie na 2 godziny od ognia.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu przez 2 tygodnie przed otwarciem.