Żółte ciasto maślane z lukrem waniliowym

Żółte ciasto maślane z lukrem waniliowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj żółte ciasto maślane z lukrem waniliowym bezowym. Ten przepis służy 16 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pół na pół, białka jaj, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Żółte ciasto warstwowe z lukrem waniliowym, Żółty tort urodzinowy z lukrem waniliowym, oraz Ciasto waniliowe z włoskim lukrem bezowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, dno linii 2 (9-calowe) patelnie ciasto z pergaminem; płaszcz Patelnie lekko z gotowania sprayu. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Zważyć lub lekko łyżką skrobię ziemniaczaną do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Mąkę połączyć, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia i 1 łyżeczkę soli, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Umieść 1 3/4 szklanki cukru i 10 łyżek masła w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
Połączyć mleko i pół na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
7
Dodać mieszankę mąki i mieszankę mleka na przemian z mieszanką masła, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat tylko do momentu połączenia. Składamy bourbon i 1 łyżkę wanilii. Równomiernie podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
8
Piec w temperaturze 350 przez 28 minut lub aż drewniany kilof wstawiony do środka ciasta wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 25 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Chłodzić całkowicie na stojakach z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
9
Aby przygotować lukier, połączyć 1 szklankę cukru i 1/4 wody w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty, bez mieszania, lub aż termometr candy zarejestruje 25
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
W dużej misce wymieszać białka, śmietanę z kamienia nazębnego i szczyptę soli. Używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Wlać gorący syrop cukrowy cienkim strumieniem na mieszaninę białek jaja, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty, około 3 minut. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej; kontynuuj ubijanie, aż mieszanina białek jaja ostygnie (około 12 minut). Ubić 1/4 szklanki masła, aż będzie lekkie i puszyste; wymieszać 1/2 łyżeczki wanilii. Wchodzisz w 1 szklanka mieszanki białka jaja. Składamy mieszaninę masła do pozostałej mieszaniny białek, mieszając do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu; rozłóż 1 szklanką lukru. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
14
Maślane żółte babeczki z czekoladowym lukrem bezowym: lekko pokryć 24 kubki muffin sprayem do gotowania. Podziel ciasto równomiernie między przygotowane kubki muffinki; piec w 350 przez 18 minut lub aż drewniany kilof wstawiony w środku wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CzekoladaCzekolada
BabeczkiBabeczki
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
PiekarnikPiekarnik
15
Wyjąć babeczki z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabeczkiBabeczki
16
Wyciąć lukier przepis na pół, za pomocą 3 białka i pomijając masło i wanilię. Złóż 1/4 szklanki niesłodzonego kakao do schłodzonej mieszanki bezowej, a każdą babeczkę ułożyć około 2 łyżkami lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Kakao W ProszkuNiesłodzone Kakao W Proszku
Białka JajBiałka Jaj
LukierLukier
BabeczkiBabeczki
WaniliaWanilia
MasłoMasło
17
Posypać 1 łyżkę niesłodzonego kakao równomiernie na babeczki, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Kakao W ProszkuNiesłodzone Kakao W Proszku
BabeczkiBabeczki

Składniki

2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie2(zima)whisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)whisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło zmiękczonemasło zmiękczone10(zima)masło zmiękczonemasło zmiękczone1(może być lub przeglądać)krem tatarskikrem tatarski5largesOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki3largesjajajaja3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6,75 uncji mąki uniwersalnej (o6,75 uncji mąki uniwersalnej (o596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipół na półpół na pół796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiounces skrobia ziemniaczana (oounces skrobia ziemniaczana (o1Dash1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4146 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn