Żurawina na parze roly-poly
Parzona żurawina roly-poly może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 8G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 71 centów za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga skórki pomarańczowej, cukru pudru, mleka i cukru pudru. 92 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co nie jest tak spektakularne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Apple Roly-Poly, Dżem roly-poly, oraz Roly-Poly Santas.
Instrukcje
Aby zrobić nadzienie, rozgrzej żurawinę i cukier puder w rondlu, aż owoce zaczną zmiękać. Zwiększ ciepło, więc soki gotują się i stają się jammy.
Wlać mieszaninę do miski, a następnie wymieszać z sosem żurawinowym lub galaretką. Pozostawić do ostygnięcia. Posmarować masłem i lekko posmarować dużą blachę tłuszczu (około 40 x 30cm) i posadzić na większym arkuszu folii. Umieść parowiec na wolnym ogniu.
Do ciasta wymieszać drewnianą łyżką mąkę, surówkę, cukier i skórkę pomarańczową. Mieszaj z mlekiem, aż mieszanina osiągnie konsystencję miękkiego ciasta. Zbierz się w piłkę, ale nie przepracować lub będzie hartować.
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach około 22 cm x 25 cm.
Rozłóż schłodzoną mieszanką żurawinową, pozostawiając 2 cm obramowanie wokół krawędzi. Zwilż granicę zimną wodą lub mlekiem przed zwinięciem do cylindra. Zacznij od schowania na granicy jednego z krótkich końców, a następnie podnieś podczas toczenia (patrz krok 1, Kliknij zdjęcie powyżej), aby dżem nie został wyciśnięty. Z długim połączeniem pod spodem, połóż roly-poly na środku pergaminu. Złóż na długie krawędzie papieru i folii, aby uszczelnić, pozostawiając wystarczająco dużo miejsca nad budyniem, aby umożliwić jego wzrost. Ściśnij papierowe końce mocno, aby je uszczelnić.
Połóż paczkę w parowarze nad gotującą się wodą, przykryj i paruj przez 1-1 godzin, aż będzie jędrna w dotyku. Odpoczynek przez min lub dwie przed rozpakowaniem, krojeniem i podaniem. Krem waniliowy jest idealnym akompaniamentem, a roly-poly najlepiej spożywać od razu po przygotowaniu.