Żurawina na parze roly-poly

Żurawina na parze roly-poly
Parzona żurawina roly-poly może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 8G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 71 centów za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga skórki pomarańczowej, cukru pudru, mleka i cukru pudru. 92 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co nie jest tak spektakularne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Apple Roly-Poly, Dżem roly-poly, oraz Roly-Poly Santas.

Instrukcje

1
Aby zrobić nadzienie, rozgrzej żurawinę i cukier puder w rondlu, aż owoce zaczną zmiękać. Zwiększ ciepło, więc soki gotują się i stają się jammy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wlać mieszaninę do miski, a następnie wymieszać z sosem żurawinowym lub galaretką. Pozostawić do ostygnięcia. Posmarować masłem i lekko posmarować dużą blachę tłuszczu (około 40 x 30cm) i posadzić na większym arkuszu folii. Umieść parowiec na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Do ciasta wymieszać drewnianą łyżką mąkę, surówkę, cukier i skórkę pomarańczową. Mieszaj z mlekiem, aż mieszanina osiągnie konsystencję miękkiego ciasta. Zbierz się w piłkę, ale nie przepracować lub będzie hartować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
SuetSuet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach około 22 cm x 25 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
5
Rozłóż schłodzoną mieszanką żurawinową, pozostawiając 2 cm obramowanie wokół krawędzi. Zwilż granicę zimną wodą lub mlekiem przed zwinięciem do cylindra. Zacznij od schowania na granicy jednego z krótkich końców, a następnie podnieś podczas toczenia (patrz krok 1, Kliknij zdjęcie powyżej), aby dżem nie został wyciśnięty. Z długim połączeniem pod spodem, połóż roly-poly na środku pergaminu. Złóż na długie krawędzie papieru i folii, aby uszczelnić, pozostawiając wystarczająco dużo miejsca nad budyniem, aby umożliwić jego wzrost. Ściśnij papierowe końce mocno, aby je uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Połóż paczkę w parowarze nad gotującą się wodą, przykryj i paruj przez 1-1 godzin, aż będzie jędrna w dotyku. Odpoczynek przez min lub dwie przed rozpakowaniem, krojeniem i podaniem. Krem waniliowy jest idealnym akompaniamentem, a roly-poly najlepiej spożywać od razu po przygotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn