Thai Red Curry Beef
Przepis Thai Red Curry wołowina jest gotowy w około 11 godzin i 36 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 35 i kosztuje 54 centów za porcję. Mieszanka mleka kokosowego, mięta, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Tajskie czerwone Curry z warzywami, Thai Red Curry Beef, oraz Tajskie curry z wołowiną.
Instrukcje
Umieścić wołowinę w misce.
Posypać solą i pieprzem i wrzucić do płaszcza równomiernie. Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać olej rzepakowy. Praca w partiach, jeśli to konieczne, podsmażyć wołowinę, aż rumiane ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Przełożyć do miski i odstawić.
Dodaj cebulę i czosnek na patelni i smażyć na średnim ogniu przez 1 minutę.
Dodać pastę curry i mieszać, aż będzie pachnący i pokrywa cebulę i czosnek, o 30 sekund.
Przełożyć wołowinę do wolnej kuchenki i dodać mieszankę mleka kokosowego. Przykryj i gotuj zgodnie z instrukcjami producenta, aż wołowina będzie bardzo delikatna, a sos będzie gęsty, ale nadal płynny, około 3 godzin na wysokości lub 6 godzin na niskim. Około 5 minut przed wołowiną, wymieszać pędy bambusa do curry.Łyżka curry na rozgrzanych poszczególnych talerzy lub do dużej miski.
Udekorować miętą i podawać natychmiast.
Służy od 6 do 8.Adaptacja Williams-Sonoma Essentials of Slow Cooking, autorstwa Melanie Barnard, Charles Pierce & Dennis Kelly (Oxmoor House, 2008).