Żelatynizowana gorąca czekolada
Jeśli masz około 25 minut do spędzenia w kuchni, żelatynizowana gorąca czekolada może być znakomitym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 169 kalorii , 6 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 42 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako bardzo budżetowy napój. Udaj się do sklepu i kup chipsy czekoladowe, kakao w proszku, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Ten przepis wypróbowało i polubiło 38 osób. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 34% , to danie nie jest zbyt super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Mieszanka gorącej czekolady {Gorąca czekolada z przyprawami dyniowymi} , Gorąca czekolada meksykańska z ostrymi przyprawami z lodami posypana chili w proszku i Francuska gorąca czekolada – paryska gorąca czekolada .
Instrukcje
W rondlu wymieszaj wodę, kakao w proszku, kawałki czekolady, cukier i sól; gotować na średnim ogniu, aż kawałki czekolady się rozpuszczą, a cukier się rozpuści, około 10 minut. Mieszaj pianki marshmallow i mleko, aż zostaną równomiernie połączone, a pianki marshmallow się rozpuszczą, około 5 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać z ekstraktem waniliowym.