Świąteczne ciasto pasterskie

Świąteczne ciasto pasterskie
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej europejskich przepisów, świąteczny placek pasterski może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja zawiera 923 kalorie, 31 g białka i 52 g tłuszczu. Za 2,15 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Ten przepis wypróbowało i polubiło 5 osób. Jest idealny na Boże Narodzenie. Jeśli masz pod ręką śmietanę, cebulę, mieloną wołowinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasto pasterskie po świętach Bożego Narodzenia, Ciasto pasterskie z kremowym indykiem (znane również jako ciasto pasterskie z resztek Dziękczynienia!) i Irlandzkie ciasto wiejskie | Ciasto Pasterskie.

Instrukcje

1
Na dużej patelni na średnim ogniu podsmaż cebulę na oleju roślinnym. Gdy cebula będzie miękka dodajemy mieloną wołowinę, rozbijamy ją drewnianą łyżką i podsmażamy. Wymieszać z sosem pomidorowym i mieszanką warzyw. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa MieszaneWarzywa Mieszane
3 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Do Dekoracji3 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Do Dekoracji
Słodkie Ogórki, Do PodaniaSłodkie Ogórki, Do Podania
Kurczak Z Rożna Bez Skóry, Pozbawiony Kości I Pocięty Na Kawałki O Wymiarach 1 1/2 Na 1/2 CalaKurczak Z Rożna Bez Skóry, Pozbawiony Kości I Pocięty Na Kawałki O Wymiarach 1 1/2 Na 1/2 Cala
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 Butelka (64 Uncje) Ketchupu1 Butelka (64 Uncje) Ketchupu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Szklanka Uniwersalnej Mieszanki Do Panierowania1 Szklanka Uniwersalnej Mieszanki Do Panierowania
2
W garnku z wrzącą, osoloną wodą gotuj ziemniaki przez około 20 minut lub do momentu, aż widelec będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (1-funtowe, 4-uncjowe) Opakowanie Rozdrobnionych Ziemniaków Z Haszyszem1 (1-funtowe, 4-uncjowe) Opakowanie Rozdrobnionych Ziemniaków Z Haszyszem
Funt świeżego Groszku, łuskanego (okFunt świeżego Groszku, łuskanego (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Uncji Dżemu Malinowego10 Uncji Dżemu Malinowego
3
Dobrze odcedź i wróć do garnka. Ubij ziemniaki mikserem elektrycznym, aż będą średnio gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (1-funtowe, 4-uncjowe) Opakowanie Rozdrobnionych Ziemniaków Z Haszyszem1 (1-funtowe, 4-uncjowe) Opakowanie Rozdrobnionych Ziemniaków Z Haszyszem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
10 Uncji Dżemu Malinowego10 Uncji Dżemu Malinowego
4
Dodać mleko, masło i śmietanę i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby dostosuj konsystencję, dodając więcej mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Do Dekoracji3 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Do Dekoracji
Opcjonalnie Grubo Krojony Chleb PumpernikielOpcjonalnie Grubo Krojony Chleb Pumpernikiel
1 Funt Przygotowanego Ciasta Na Pizzę, W Temperaturze Pokojowej, Podzielonego Na Kawałki1 Funt Przygotowanego Ciasta Na Pizzę, W Temperaturze Pokojowej, Podzielonego Na Kawałki
, Takie Jak Olej Rzepakowy, Takie Jak Olej Rzepakowy
5
Postępuj zgodnie ze wskazówkami na pudełku, aby przygotować ciasto kukurydziane.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Posiekanej żółtej Letniej Dyni4 Szklanki Posiekanej żółtej Letniej Dyni
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Polędwica Wieprzowa, Około 2 Funtów1 Polędwica Wieprzowa, Około 2 Funtów
7
Lekko natłuść 6 (8 uncji) ramekinów nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Posiekanych świeżych Liści Szałwii1/3 Szklanki Posiekanych świeżych Liści Szałwii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Na dno każdego przygotowanego kokilek nałóż puree ziemniaczane, rozprowadzając je równomiernie gumową szpatułką. Następnie dodaj nadzienie mięsne, równomiernie rozprowadzając je po puree ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (1-funtowe, 4-uncjowe) Opakowanie Rozdrobnionych Ziemniaków Z Haszyszem1 (1-funtowe, 4-uncjowe) Opakowanie Rozdrobnionych Ziemniaków Z Haszyszem
Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5 Uncji (10 łyżek Stołowych) Niesolonego Masła O Temperaturze Pokojowej5 Uncji (10 łyżek Stołowych) Niesolonego Masła O Temperaturze Pokojowej
9
Wlać ciasto kukurydziane równomiernie na warstwę mięsa w każdym ramekinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Posiekanej żółtej Letniej Dyni4 Szklanki Posiekanej żółtej Letniej Dyni
Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Piec około 30 minut, aż chleb kukurydziany będzie ugotowany i złocisty na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Posiekanej żółtej Letniej Dyni4 Szklanki Posiekanej żółtej Letniej Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Polędwica Wieprzowa, Około 2 Funtów1 Polędwica Wieprzowa, Około 2 Funtów
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn