Od początku do końca świąteczne ciasteczka z melasą zajmują około 1 godziny i 25 minut . Za 7 centów za porcję otrzymasz deser na 60 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 59 kalorii , 1 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga zmielonych goździków, mielonego cynamonu, soli i żółtka jaja. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 9% wyniku , co jest wynikiem do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasteczka 10 dni: Ciasteczka z melasą do żucia , Ciasteczka z melasą i Ciasteczka z melasą .
Instrukcje
1
W dużej misce utrzyj śmietankę z cukrem na jasną i puszystą masę. Ubij żółtko, wodę i melasę.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, sól, imbir, cynamon i goździki; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 2 godziny lub do czasu, aż będzie można je łatwo obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze Cukierniczym
Bita Polewa I Mięta Opcjonalnie
Goździki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
2 (16-uncjowe) Pojemniki Lukier Truskawkowy
1 łyżeczka Szybko Rosnących Suchych Drożdży
3
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na grubość 1/8 cala. grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji świeżego Sera Mozzarella, Pokrojonego W 32 Kostki
Drażetki Z Białą Perłą
4
Pokrój posypanym mąką 2-1/2 cala. Foremki do ciastek z motywem bożonarodzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twizzlers®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Dekoracyjne
5
Umieścić w odległości 1 cala od siebie na nienatłuszczonych blachach do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Liście Tymianku (z 4 Dużych Gałązek)
6
Piec w temperaturze 350° przez 10-12 minut lub do momentu, aż brzegi będą twarde.
W ciężkim rondlu, na małym ogniu, wymieszaj składniki lukieru. Za pomocą przenośnego miksera ubijaj na niskich obrotach przez 1 minutę. Kontynuuj ubijanie na małym ogniu, aż szron osiągnie 160°, około 8-10 minut.
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "