Przepis świeże zioła i tofu Curry jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. To danie główne ma 523 kalorie, 18g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, curry, mleko kokosowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone Włoskie zioło tofu + jak nacisnąć Tofu jak mistrz, Tofu Yam Curry, oraz Tofu Curry Pot Pie.
Instrukcje
1
Pokrój tofu na 16 prostokątów w kształcie husky Domino (każdy o 1 cal. szeroki, 1,5 cala. długie i 1 po. grube). Umieścić tofu w szerokiej, płytkiej misce.
Wymieszać 1 łyżeczkę. posolić 2 szklanki bardzo gorącej lub tylko przegotowanej wody i zalać tofu po prostu przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Odstawić na 15 minut.
4
Przenieś tofu na podwójną warstwę ręczników papierowych ustawionych na talerzu i odstaw 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
5
W międzyczasie podgrzej 2 łyżki. olej na średniej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Podsmażyć szalotkę, mieszając od czasu do czasu, do jasnego złota, 9 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać czosnek i liście curry i smażyć od 2 do 3 minut, ciągle mieszając, aż będą lekkie i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
Czosnek
7
Dodaj curry, usuń z ognia i wymieszaj, aby aromatyzować przyprawy. Za pomocą łyżki szczelinowej lub skimmera przenieś przyprawy do miski, pozostawiając większość pachnącego oleju na patelni.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju do miski, aby sfilmować dno i podgrzać do średniej wysokości. Smażyć tofu, obracając raz, do złotego, 4 do 5 minut (nie będzie chrupiące).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Obniż nieco ciepło i zwróć wszystko, ale 1 łyżkę. mieszanka szalotki do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj mleko kokosowe, pędy bambusa i cukier palmowy. Doprowadzić do duszenia i gotować 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy Bambusa
Mleko Kokosowe
Cukier Palmowy
12
Dodaj bok choy i gotować do miękkości, 3 do 5 protokół. Delikatnie wymieszać z sosem rybnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Bok Choy
13
Przelać do miski i top z ziołami i resztą szalotki.
* Znajdź liście curry na indyjskich rynkach. Cukier palmowy ciemny nierafinowany cukier z soku palmowego lub soku z trzciny cukrowej ma piżmowy, lekko przypominający melasę smak. Zwykle występuje w twardych dyskach; przed pomiarem odciąć wióry ostrym nożem. Znajdziesz go w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i na rynkach azjatyckich lub latynoskich (na rynkach indyjskich nazywa się jaggery, a na rynkach latynoskich piloncillo).
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.