Świeże sajgonki z sosem do zanurzania

Świeże sajgonki z sosem do zanurzania
Świeże sajgonki z sosem zanurzeniowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 15g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jeśli masz liście mięty, krewetki, julienne-cut marchew paski, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Świeże sajgonki z sosem orzechowym, SOS zanurzeniowy do sajgonek, oraz Sajgonki krewetkowe z sosem do zanurzania Hoisin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, połączyć pierwsze 7 składników, mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Aby przygotować sajgonki, dodaj gorącą wodę do dużego, płytkiego naczynia na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
WodaWoda
3
Umieść 1 arkusz papieru ryżowego w naczyniu; odstawić na 30 sekund lub tylko do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
4
Umieść arkusz papieru ryżowego na płaskiej powierzchni. Ułóż 1 kawałek sałaty na środku arkusza. Top z 1/4 kiełki Puchar, 3 paski marchew, 3 paski ogórek, 3 paski papryka, 4 połówki krewetek, i 3 liście mięty. Fold boki arkusza nad wypełnieniem; roll up jelly-roll mody. Delikatnie naciśnij szew do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MiętaMięta
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
OgórekOgórek
SałataSałata
KiełkiKiełki
MarchewMarchew
KrewetkiKrewetki
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
5
Umieść sajgonki, szew w dół, na talerzu do serwowania (przykryj, aby zapobiec wyschnięciu).
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Powtórz procedurę z pozostałym papierem ryżowym, sałatą, kiełkami, marchewką, ogórkiem, papryką, krewetkami i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
OgórekOgórek
SałataSałata
KiełkiKiełki
MarchewMarchew
KrewetkiKrewetki
MiętaMięta
7
Podawać z sosem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Raats Original Chenin Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Raats Original Chenin Blanc
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia88
Magazyn