Świeże sajgonki z sosem zanurzeniowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 15g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jeśli masz liście mięty, krewetki, julienne-cut marchew paski, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Świeże sajgonki z sosem orzechowym, SOS zanurzeniowy do sajgonek, oraz Sajgonki krewetkowe z sosem do zanurzania Hoisin dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować sos, połączyć pierwsze 7 składników, mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2
Aby przygotować sajgonki, dodaj gorącą wodę do dużego, płytkiego naczynia na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Woda
3
Umieść 1 arkusz papieru ryżowego w naczyniu; odstawić na 30 sekund lub tylko do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
4
Umieść arkusz papieru ryżowego na płaskiej powierzchni. Ułóż 1 kawałek sałaty na środku arkusza. Top z 1/4 kiełki Puchar, 3 paski marchew, 3 paski ogórek, 3 paski papryka, 4 połówki krewetek, i 3 liście mięty. Fold boki arkusza nad wypełnieniem; roll up jelly-roll mody. Delikatnie naciśnij szew do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Mięta
Owijarki Sajgonki
Ogórek
Sałata
Kiełki
Marchew
Krewetki
Galaretka
Rolka
5
Umieść sajgonki, szew w dół, na talerzu do serwowania (przykryj, aby zapobiec wyschnięciu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
6
Powtórz procedurę z pozostałym papierem ryżowym, sałatą, kiełkami, marchewką, ogórkiem, papryką, krewetkami i miętą.
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Raats Original Chenin Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.