Śródziemnomorska Mahi Mahi z Tapenadą z oliwek i szalotki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj śródziemnomorskiej Mahi Mahi z oliwą i Tapenadą z szalotki. Na 7,14 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 540 kalorii, 33g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka szalotki, pieprz, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowane Mahi Mahi w/ Olive & Shallot Tapenade, Mahi-szaszłyki Mahi z Tapenadą i kuskusem, oraz Mahi-szaszłyki mahi z Tapenadą i kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki czosnku i oregano w małej misce. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Rub rybę mieszanką oregano. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Tymczasem oliwki moczyć w zimnej wodzie 30 minut.
Odcedzić i namoczyć w zimnej wodzie 30 dodatkowych minut.
Drenaż. Oliwki posiekać i odstawić.
Umieść 4 łyżki oleju i szczypiorku w blenderze; proces aż do połączenia. Przecedzić mieszankę szczypiorku przez gazę do małej miski, w razie potrzeby, i odstawić.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; podsmażyć 2 minuty. Wymieszać w pozostałych 2 łyżki czosnku, tymianek, i oliwki; gotować 3 protokół lub do ogrzania. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Zdjąć z ognia; przykryć i ogrzać.
Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu do gorąca. Smażyć ryby, Skórka do góry, 3 do 5 minut. Obróć i smaż 4 do 5 minut, lub do płatków ryb widelcem.
Umieść rybę na indywidualnych talerzach. Łyżkę oliwy wymieszać równomiernie na stekach i skropić mieszanką szczypiorku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.