Łosoś Zawinięty Jajko Gotowane

Łosoś Zawinięty Jajko Gotowane
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać łososia zawinięte jajka w koszulce spróbować. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Mieszanka rukoli, śmietany, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jajka gotowane łosoś z sosem serowym, Karczochy gotowane na parze z jajkami gotowanymi i wędzonym łososiem, oraz Jajka gotowane i wędzony łosoś z estragonem Bearnaise.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ubij razem kwaśną śmietanę i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając aż do zemulgowania. (W razie potrzeby dodawać wodę, 1/2 łyżki na raz, dla uzyskania gęstej, ale łyżkowatej konsystencji.) Wymieszać szczypiorek, estragon, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Cebulę namoczyć w zimnej wodzie na 10 minut, następnie odcedzić i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
2
Awokado obrać na pół i pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala, następnie posypać plastry sokiem z cytryny. Umieścić 2 grzanki brioche na każdym z 8 talerzy i doprawić solą i pieprzem. Ułóż kilka liści szczawiu na każdym toście, a następnie wierzch z awokado i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
AwokadoAwokado
BriocheBrioche
SzczawSzczaw
CebulaCebula
TostyTosty
1
Napełnij dobrze maślaną 17 - przez 11-przez 2-calową ognioodporną patelnię do pieczenia z 1 1/4 cala wodą i wymieszaj ocet (aby pomóc białkom szybciej koagulować). Ustaw patelnię na okrakiem 2 palniki i przynieś wodę do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Rozbij 1 jajko do kubka i wsuń do wody. Powtórz z pozostałymi jajami, dodając je w rzędach, aby można było łatwo wyjąć je w tej samej kolejności. Kłusować jajka na wolnym ogniu 3 do 4 minut, lub aż białka są twarde, ale żółtka są nadal ciekłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
3
Jajka ugotowane łyżką przekładamy do ręczników kuchennych, odsączamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
4
Każde jajko owinąć plasterkiem łososia. Na każdy tost umieścić zawinięte jajko i sos mżawka na łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SOSSOS
TostyTosty
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
JajkoJajko
1
* Jeśli nie można uzyskać poszczególnych brioches, można użyć Brioche lub chała Bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChałaChała
BriocheBrioche
2
Wytnij 16 plastrów (1/2 cala) i podziel je na połowę po przekątnej.* Podawanie tych jajek z katarem-nie w pełni ugotowanymi-żółtkami może być niepokojące, jeśli w Twojej okolicy występuje problem z salmonellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn