Łosoś z sosem Marmoladowo-balsamicznym
Przepis łososia z sosem Marmoladowo - balsamicznym można zrobić w około 25 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30, i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 3,56 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 29g białka, 9g tłuszczu i w sumie 294 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka cebuli, liści rozmarynu, mielonego pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Łosoś z sosem balsamicznym, Smażony łosoś z sosem balsamicznym, oraz Łosoś z rozmarynowym sosem balsamicznym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Opłucz łososia, osusz i połóż skórę w lekko naoliwionej płytkiej 3-litrowej zapiekance (około 9 na 13 cali.). Natrzyj 1/4 łyżeczki pieprzu na łososia.
Piec w piekarniku o temperaturze 400 stopni F, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna w środku najgrubszej części (pokrojonej do testu), około 15 minut.
W międzyczasie na patelni od 1 do 1 1/2 litra na dużym ogniu połącz rozmaryn, marmoladę, ocet balsamiczny i cebulę. Gotować, często mieszając, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki.
Pokrój łososia na równe kawałki; użyj szerokiej szpatułki do przeniesienia na talerze. Łyżka mieszanki cebuli nad i wokół łososia.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy na łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Blada wiśniowa czerwień z Rubinowym odcieniem. Nos jest bardzo złożony i świeży z intensywnymi, przednimi owocami na wiśniach i malinach miesza się z delikatnymi nutami prażonych migdałów. Wino ma bardzo dobry atak, eleganckie i soczyste taniny. Smaki owocowe na podniebieniu środkowym, zwłaszcza wiśniowe, a eleganckie wykończenie łączy w sobie pełnię świeżych owoców z wyrafinowaniem terroir Casablanca.Dobrze komponuje się z kozim serem, podeszwą w maśle cytrynowym lub carpaccio z przegrzebków.