Łosoś z sosem Marmoladowo-balsamicznym

Łosoś z sosem Marmoladowo-balsamicznym
Przepis łososia z sosem Marmoladowo - balsamicznym można zrobić w około 25 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30, i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 3,56 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 29g białka, 9g tłuszczu i w sumie 294 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka cebuli, liści rozmarynu, mielonego pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Łosoś z sosem balsamicznym, Smażony łosoś z sosem balsamicznym, oraz Łosoś z rozmarynowym sosem balsamicznym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Opłucz łososia, osusz i połóż skórę w lekko naoliwionej płytkiej 3-litrowej zapiekance (około 9 na 13 cali.). Natrzyj 1/4 łyżeczki pieprzu na łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
2
Piec w piekarniku o temperaturze 400 stopni F, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna w środku najgrubszej części (pokrojonej do testu), około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
W międzyczasie na patelni od 1 do 1 1/2 litra na dużym ogniu połącz rozmaryn, marmoladę, ocet balsamiczny i cebulę. Gotować, często mieszając, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Pokrój łososia na równe kawałki; użyj szerokiej szpatułki do przeniesienia na talerze. Łyżka mieszanki cebuli nad i wokół łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
Dodaj sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy na łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Blada wiśniowa czerwień z Rubinowym odcieniem. Nos jest bardzo złożony i świeży z intensywnymi, przednimi owocami na wiśniach i malinach miesza się z delikatnymi nutami prażonych migdałów. Wino ma bardzo dobry atak, eleganckie i soczyste taniny. Smaki owocowe na podniebieniu środkowym, zwłaszcza wiśniowe, a eleganckie wykończenie łączy w sobie pełnię świeżych owoców z wyrafinowaniem terroir Casablanca.Dobrze komponuje się z kozim serem, podeszwą w maśle cytrynowym lub carpaccio z przegrzebków.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn