Łosoś z glazurą Hoisin
Łosoś z glazurą Hoisin może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz olej sezamowy, sos hoisin, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Łosoś Z Mandarynkową Glazurą Hoisin, Steki Z Łososia Z Glazurą Hoisin, oraz Grillowany łosoś z polewą Hoisin i smakiem Śliwkowo-imbirowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w płytkim naczyniu.
Dodaj rybę do naczynia, obracając się do płaszcza. Marynować w temperaturze pokojowej 8 minut, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć rybę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Umieść rybę na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Rybę posypać równomiernie nasionami sezamu.
Piec w temperaturze 400 przez 8 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem.
W razie potrzeby udekorować skórką.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju rzepakowego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1 funt grochu śnieżnego i 1/4 łyżeczki soli; smażyć przez 2 minuty. Wymieszać 2 łyżeczki butelkowanej mielonego czosnku i 1/4 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki; smażyć 1 minutę. Wymieszać w 1/4 łyżeczki cukru; podsmażyć 1 minutę.
Zdjąć z ognia; skropić 1/2 łyżeczki ciemnego oleju sezamowego.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.