Łosoś Sezamowo-Sojowy
Sezamowo-sojowy łosoś jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szczypiorek, brązowy cukier, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sos Sojowo-Sezamowy, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Makaron Z Sosem Sojowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz brązowy cukier, sos sojowy i ocet.
Szczotka połowę mieszanki soi na łososia, i odstawić 10 do 15 protokół.
Oleje ciepła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Podsmaż łososia 3 do 4 minut, skręcić, i szczotka z pozostałą mieszaniną soi. Gotować 3 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Posypać sezamem i szczypiorkiem.
Uwaga na wino: Amy Arrington, z Southern Wine and Spirits w Charleston, Karolina Południowa, sugeruje opcje wina do serwowania z tym posiłkiem: Franciscan Chardonnay, z dojrzałą owocowością, pełnym ciałem i kremową konsystencją, ładnie łączy się z łososiąmoże wytrzymać znaczny smak łososia, ale ma wystarczającą kwasowość dla kontrastu. Pinot Noir, przyjazny dla żywności z Esser Vineyard, stanowi smaczne uzupełnienie bogactwa ryb, a niskie taniny nie zakłócają pięknych smaków łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.