Łososia zapiekanego z sosem wiśniowo-imbirowym
Łosoś smażony w patelni z sosem wiśniowo-imbirowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.18 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 365 kalorii, 36g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka â tbs. masło, sól koszerna i pieprz, pomidory koktajlowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Łosoś zapiekany z sosem imbirowo-limonkowym i orzeszkami ziemnymi, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem.
Instrukcje
W małej misce, połączyć kolendrę, mielony imbir, i cayenne i wymieszać z 1 Tbs. plus 1 łyżeczka. z oleju zrobić pastę. Pastę pokroić po obu stronach filetów z łososia i doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać 12-calowy patelni na bazie ciężkich na średnim ogniu.
Dodać pozostałą 1 łyżkę oleju i zawirować do herbu. Gdy olej jest gorący, ale nie pali, dodaj filety i gotuj, aż dno będzie dobrze rumiane, a dolna połowa ryby stanie się nieprzezroczysta, 3 do 4 min. Włącz rybę i gotować, aż rumiane na drugiej stronie i po prostu gotowane przez, inny 3 do 4 min.
Przełożyć na ciepły talerz.
Wylać wszystko, oprócz filmu tłuszczu z patelni.
Dodać czosnek i smażyć, aż pachnące, o 15 sekund.
Dodać pomidory, posypać solą i smażyć, aż lekko zmiękną, o 2 min.
Zdjąć z ognia, wrzucić imbir, a pomidory zalać rybą.
Umieść patelnię na dużym ogniu.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać bulion; gotować, aż zmniejszy się o połowę ponownie. Od gorąca, zawirować w maśle. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
SOS polać łososiem i pomidorami, posypać kolendrą i podawać natychmiast.
35, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
8, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.