Zuppa Inglese: Trifle
Zuppan Inglese: drobiazg może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 982 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dość drogie przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz kakao w proszku, żółtka jaj, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Zuppan inglese, Zuppan Inglese, oraz Panini Inglese dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu o grubym dnie połączyć mleko i skórkę z wanilii lub cytryny i podgrzać na średnim ogniu do bardzo wysokiego gotowania na wolnym ogniu, ale nie pozostawić do wrzenia.
W międzyczasie w dużej misce połącz żółtka, mąkę i cukier i ubijaj trzepaczką, aż mieszanina będzie bladożółta i utworzy wstążkę, gdy trzepaczka zostanie podniesiona z miski.
Gdy mleko się ugotuje, wyjmij patelnię z płyty kuchennej i wlej 1/2 mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając. Odstawić tę mieszaninę z powrotem na patelnię z mlekiem i wymieszać na dużym ogniu drewnianą łyżką, aż mieszanina pokryje tył łyżki.
Wlać połowę śmietany do miski ze stali nierdzewnej ustawionej na szczycie Lodowej kąpieli w celu ostygnięcia, a kakao i czekoladę wymieszać z pozostałą śmietaną, upewniając się, że całkowicie się rozpuściła w mieszaninie.
Wlać krem czekoladowy do osobnej miski, która została ustawiona na szczycie kąpieli lodowej do ostygnięcia.
Każdą ladyfinger przeciąć na pół wzdłuż i posypać połówki 3 Likiery. Gdy kremy ostygną, w dużej zapiekance umieść warstwę namoczonych ladyfingers, a następnie warstwę kremu waniliowego, a następnie warstwę ladyfingers, a następnie warstwę kremu czekoladowego, powtarzając tę procedurę, aż wszystkie składniki zostaną zużyte.
Odstawić na 1 godzinę, a następnie podawać.