Zuppa di Porcini z Mascarpone Crostini: zupa z borowików
Zuppa di Porcini z Mascarpone Crostini: zupa z borowików może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 1057 kalorii, 52g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na 3,09 zł za porcję, ten przepis okładki 40% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka bagietki, pieprzu, ziaren pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy są Risotto z borowikami i Mascarpone, Risotto z borowikami i szpinakiem z Mascarpone, oraz Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone.
Instrukcje
W garnku z zupą podgrzać oliwę z oliwek i masło razem, aż masło się spieni i opadnie.
Dodać cebulę, łodygi borowików i pietruszkę, zmniejszyć ogień do średniego i gotować, mieszając regularnie, aż grzyby będą bardzo miękkie, od czasu do czasu zwilżając patelnię małymi ilościami wywaru z kurczaka.
Gdy warzywa są bardzo miękkie, usuń z ognia i umieść mieszaninę w blenderze. Zmiksuj do delikatnej konsystencji i wróć do garnka z zupą na małym ogniu. Wymieszać z pozostałym bulionem z kurczaka i doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, dodać zastrzeżone kaps borowiki i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
W małej misce wymieszać mascarpone z rozmarynem i pieprzem. Posmarować mascarpone na plastry bagietki i umieścić 3 rozmazane plastry w każdym z 4 misek. Chochlę zupę na crostini podawać natychmiast.
W dużym rondlu o ciężkim dnie rozgrzej olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodaj wszystkie części kurczaka i brązową całość, mieszając, aby uniknąć przypalenia.
Odstawić kurczaka i odstawić.
Dodaj marchew, cebulę i seler do garnka i gotuj, aż będzie miękki i rumiany. Włóż kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, koncentrat pomidorowy, pieprz i pietruszkę. Wymieszaj drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, około 2 godzin, od czasu do czasu odtłuszczając nadmiar tłuszczu.
Usunąć z ciepła, odkształcić i nacisnąć na ciała stałe z dna kadzi, aby wyodrębnić wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrozić do miesiąca.