Zupa z wodorostów po koreańsku

Zupa z wodorostów po koreańsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj koreańskiej zupy z wodorostów w stylu eunah. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 65 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka dodatkowej mielonej wołowiny, woda, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 16%. Spróbuj Miyeok Guk: Koreańska Zupa Z Wodorostów, Jak gotować: Miyeok Guk, koreańska zupa z wodorostów, oraz Makaron pszenny z wakame i koreańskimi wodorostami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Moczyć wodorosty w wodzie o temperaturze pokojowej do miękkości, około 15 minut; odcedzić. Wypłukać arkusze i pokroić na 2-calowe kawałki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Rozgrzać olej sezamowy w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać wołowinę, sól i 1/3 sosu sojowego. Gotować i mieszać, aż wołowina jest kruchy i nie Różowy, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać wodorosty i pozostały sos sojowy; gotować i mieszać 1 minutę. Czosnek wymieszać i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż wołowina i wodorosty są miękkie, o 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn