Zupa Z Szynką I Jarzynami
Zupa z szynką i warzywami zajmuje od początku do końca około 3 godzin i 25 minut. Z tego przepisu składa się 16 porcji zawierających 219 kalorii, 17 g białka i 13 g tłuszczu każda. Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup marchew, seler, szynkę golonkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 36%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zupa z szynką i warzywami, Zupa z szynką i warzywami oraz Pożywna zupa z szynką warzywną.
Instrukcje
Włóż szynkę, marchewkę, seler, cebulę i wodę do holenderskiego piekarnika lub garnka do zupy; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2-1/2 godziny lub do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości.
Dodaj ziemniaki i warzywa; doprowadzić do wrzenia olej. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 1 godzinę.
Usuń stawy skokowe; pozwolić ostygnąć.
Usuń mięso z kości i pokrój na kawałki wielkości kęsa; wyrzucić kości. Włóż mięso z powrotem do czajnika. Wymieszaj zupę fasolowo-bekonową i pieprz; przegrzać.