Zupa z białej fasoli i szynki
Zupa z białej fasoli i szynki to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 203 kalorie, 14g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 11 godzin i 15 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka cebuli, marchew, łodygi selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Toskańska zupa z białej fasoli z brokułami Rabe – zupełnie inny Twist na zupie jarzynowej, oraz Zupa z białej fasoli i szynki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść fasolę w dużej misce i wybierz je, usuwając i odrzucając złamaną fasolę lub kamienie. Przykryj je co najmniej 3 cale zimnej wody. Pozostawić do namoczenia w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Odcedzić w durszlaku i odstawić.
Umieść odmierzoną wodę i kość szynkową lub skoki w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Dodaj namoczoną fasolę i tymianek, wymieszaj do połączenia (zostaw kość lub skoki w garnku) i wróć do gotowanego na wolnym ogniu, odtłuszczając powierzchnię łyżką w razie potrzeby, aby usunąć wszelkie szumowiny. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie prawie całkowicie miękka, ale nadal trochę underdone w centrum, około 1 godziny (fasola nie powinna być całkowicie ugotowana, ponieważ będą gotować więcej później).Tymczasem marchew obrać i pokroić w średnią kostkę i umieścić w średniej misce.
Seler i cebulę pokroić w średnią kostkę i dodać do miski z marchewką.
Dodaj pokrojone w kostkę warzywa i odmierzoną sól do garnka, wymieszaj, aby połączyć, i przynieś na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż fasola i warzywa są miękkie i mięso spada z kości, o 40 minut więcej. Wyłącz ogrzewanie.
Usuń kości szynki lub skoków do deski do krojenia i odstawić, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
Usunąć mięso z kości i odstawić na bok (wyrzucić skórę i kości).Używając mashera ziemniaczanego, lekko rozgnieść połowę fasoli i warzyw, pozostawiając pozostałą połowę nienaruszoną. Wymieszać pokrojoną w kostkę i zarezerwowaną szynkę. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.