Zupa Tom Yum Koong

Zupa Tom Yum Koong
Przepis Tom Yum Koong zupa jest gotowy w około 1 godzinę i 10 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 64 kalorie. 316 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Dobrze sprawdza się jako niedroga zupa. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka grzybów, krewetki, kaffir lime leaves, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa jamajska-wołowina i dynia smak tej zupy. Bądź odważny i spróbuj zupy z Karaibów, Szybka i łatwa zupa {zupa miso z makaronem Soba lub fasolą Mung, oraz Rzymska zupa wakacyjna-ciesz się tą obfitą włoską zupą w każdej chwili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Trim trawa cytrynowa i pokroić na kawałki wielkości zapałek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
1
Dodaj głowy krewetek i muszle do wody, a następnie gotować przez 20 protokół. Wyłącz ogień. Namoczyć głowy i muszle przez kolejne 20 minut przed odrzuceniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
2
Trim trawa cytrynowa i pokroić na kawałki wielkości zapałek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
3
Dodaj bulion, trawę cytrynową, liście limonki kaffir, galangal, chili padi, sos rybny, sok z limonki, cukier i pastę chili do garnka i zagotuj. Po gotowaniu przez 5 minut dodajemy krewetki i oba grzyby. Gotować przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Pasta ChiliPasta Chili
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
GrzybyGrzyby
GalangalGalangal
KrewetkiKrewetki
Papryka ChiliPapryka Chili
StadoStado
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dekoruj liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Quintan Essentia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn